Prišli sme, videli sme, zvíťazili sme (aj) !

Prišli sme, videli sme, zvíťazili sme (aj) !

Uplynulý víkend, v termíne od 28.9. – 29.9. 2013 sa v Leviciach uskutočnil 43. ročník Medzinárodného volejbalového turnaja junioriek.
V konkurencií 12 družstiev zo Slovenska, ale i z Maďarska sa nestratilo ani naše družstvo junioriek, ktoré odsadilo solídne 5. miesto.
Turnaj naše dievčatá prevetral pred prvými zápasmi v sezóne a pomohol im sa spolu zorientovať na ihrisku po dlhom letnom oddychu, aby mohli do novej sezóny hupnúť rovnými nohami s dobrým pocitom z víťazstva J .

Dvojdňový turnaj si Zvolenčanky poriadne užili.
Hoci bol prvý deň dosť obtiažny (hralo sa len na dva hrané sety), nenechali sa vyviesť z miery ani ťažkými súpermi a v prvom zápase hneď remizovali s UTE Budapešť A (1:1)
Malé zaváhanie prišlo v ďalšom zápase proti silnému súperovi Slávia UK Bratislava, kde dievčatá, bohužiaľ, nevyužili svoje kvality a zápas prehrali (2:0). Následne v záverečnom zápase základnej skupiny opäť remizovali s Novým Mestom nad Váhom (1:1).
Ku koncu dňa sa však statočne pozbierali a oba zvyšné zápasy s UTE Budapešť B a Žilinou remizovali zhodne (1:1).

Po výslednom sčítaní bodov vysvitlo, že sa Zvolen úspešne prebojoval do skupiny bojujúcej na ďalší deň o 4. – 6. miesto na turnaji. Dievčatám táto správa zlepšila náladu a pozdvihla sebavedomie.

Ráno nasledujúceho dňa však nenačali práve najlepšie, keď v zápase s Billíkovou BA prehrali všetko čo sa dalo L (3:0). Zvolen sa teda definitívne rozlúčil so 4. miestom
Avšak horká chuť prehry prinútila dievčatá tvrdo zamakať, a preto niet divu že v poslednom zápase zdolali Žilinu bez straty jediného setu (2:0) V rámci šetrenia času bolo rozhodnuté, že sa nebude hrať posledný 3. set , nakoľko by jeho výsledok, nech by už bol akýkoľvek, neovplyvnil konečný výsledok.

A tak si teda po víkendovom turnaji z Levíc odniesol Zvolen celkom slušné 5. miesto.
Pre dievčatá je to aspoň motivácia, aby sa počas celej sezóny usilovali čo najviac a aby boli výsledky stále len lepšie a lepšie.

O toto pekné umiestnenie sa zaslúžilo naše družstvo v zložení:

Kristína Krkošová (K), Dagmar Backová, Karolína Saidlová, Nina Buljanová, Hana Ondrejmišková, Romana Fryčová, Ivana Chamulová, Nikola Vranová, Barbora Hermanová + naša dočasne pohasnutá hviezda na PN Martina Homolová

Poradie:
1. Levice

2.  Slávia UK Bratislava

3. UTE Budapešť A

4.  Bilíková Bratislava

5. Zvolen

6. Púchov

7. Nové Mesto nad Váhom

8. Doprastav Bratislava

9. UTE Budapešť B

10. Žilina

11. Nové Zámky

12. Krupina